Detta är ett annonssamarbete med Briska Demi Sec. Lyxen att ha detta runt hörnet från där man bor! *är det nån som vet om jag bor nära skogen* Tillsammans med Briska Demi Sec har jag ännu en gång fått ta fram ett recept som passar till den halvtorra cidern med smak av Riesling och persika. Ett recept som tillagas ute! Peppen är total när jag packar ner stormköket och ger mig ut. Äkta friluftslivsperson visst? "Kolla, här är vi nu och hit ska vi". Nackareservatet är min hus-skog (japp det är ett ord) och jag har gått där nästan dagligen i åratal men i helgen när jag var ute och knallade hittade jag en ny väg. Blev så pirrig av det. Jag "klättrade" över berg och snår och plötsligt kom jag runt på andra sidan sjön. Njutet då. Struttelistrutt! Hungrig på gnocchi? Absolut! Briska Demi Sec finns på de flesta systembolag och om just ditt inte har den kan man beställa här. Så smidigt. Har jag berättat om när jag hittade kombon Briska och popcorn? Omg, det var inte dåligt. Iskall ska den serveras! Just vid den här platsen brukar jag bada på sommaren. Det är liksom som en liten häll man kan glida ner för. Inte heller smockat som på stranden. Dags att packa upp! Och hälla upp! Jag har absolut med mig en riktig skärbräda, linneservett och annat när jag lagar mat i skogen. Lite fine dining kan man få be om även om det är utomhus. Jag ska laga smörig gnocchi med svamp, tunt hyvlad fänkål och citron. Passar perfekt till Briskan eftersom den är halvtorr och har en tydlig citrusig smak. Svamp är verkligen den universella dryck och matkombon. Allt funkar till svamp! En mysig filt slank ner också för tyvärr var det inte vårvärme denna dag. Tur att man lärt sig klä sig ordentligt. Detta skulle jag säga är stormkökets smartare lillesyrra. Det är en gasbehållare som man tjongar på med en tändare och som sedan när den står stabilt kan regleras lätt. Börjar med att steka svampen hårt, först torrt och sedan i smör. Efter det går gnocchin i. Är den förkokt behöver den bara någon minut men annars tycker jag minst 10 minuter behövs för att få den krämig inuti och frasig utanpå. På med massa fänkål över och sedan citronzest. Dags att äta! Ser ni hur snyggt jag balanserar tallriken? Like a pro visst.... Slurrp! Äta ute, det går inte att slå det. Tack Briska Demi Sec för den här gången. Ett samarbete jag uppskattar väldigt mycket! Och just ja, receptet för en härlig utelunch, det kommer här. Smörstekt gnocchi med svamp, fänkål och citron 1 pkt färdig gnocchi 50 g smör 250 g svamp 2 vitlöksklyftor, finhackade ½ fänkål, strimlad zest från 1 citron plus ev saft Stek svampen på hög värme till den vätskats ur. Gå i med gnocchin (förkoka en minut hemma eller i med den som den är) och stek till den får yta. Sänk värmen och låt vitlöken och zesten stekas med till den mjuknat. Servera med tunt hyvlad fänkål, och en skvätt citronsaft. Salta och peppra. Enjoy din utelunch. Ps, man får äta inne också.