I annonssamarbete med Jakobsdals Det finns få grejer som är godare än en redig charkbricka. Jag vet att många väljer att köra det som föris eller bara plock men jag gillar att äta det som en hel måltid. Det viktiga i charkbrickan är de olika beståndsdelarna och dessa tummas inte på här hemma. Eller jo, ljuger ibland är det bara en salami och en ost men nu ska vi ju slå på stort. Megastort. Detta behöver du: Salt, mjukt, krispigt och sött. Jag skulle vilja kalla denna för charkbrickans rolls royce men inser att det inte låter speciellt ödmjukt. Häng med, nu bygger vi den PERFEKTA brickan. Precis som picasso börjar jag på ett tomt ark. Jag tycker att en charkbricka ska vara generös på olika beståndsdelar men också snygg. Skärbrädan är en gammal vintagerackare från Italien. Tänker mig att det legat en del chark där genom åren. Såhär kan vi ju inte ha det. En charkbricka ska vara SNYGG. Inget fel på Jakobsdals förpackningar men på en liten bricka vill man ha piffat lite. Här har jag gjort en första liten test på hur den lufttorkade karrén (coppan) ska ligga, nä skoja jag är inte helt galen! Så uträknande är jag inte. Charken är från Jakobsdals Charkuteri och lyssna på detta. 1936 vill paret Pettersson köpa ett charkuteri men dom har inga cash. Efter en seglats över haven dyker brodern upp och viftar med lite sedlar. Han kan låna ut de 2000 spänn de behövde för att köpa charkuteriet. Perfekt! Dom startar upp utanför Göteborg där de ligger än idag. Okej, så salt, mjukt, krispigt och sött är ganska enkelt att få till. Redan här innan jag har tryck till med allt resterande har vi salt tryffelsalami, mjuk och len örtig färskost, krispigt päron och söta vindruvor. Tryffelsalamin är en topprodukt på min charkbricka, alltid där, aldrig glömd. Tryffelsalami tillsammans med en bit pecorino på en baguetteskiva <333. Hur lägger ni upp ert charkätande? Jag gillar att köra flera saker på varandra. Nu börjar det ordna upp sig här eller hur? Krispiga mandlar tillsammans med den lufttorkade karrén (coppan) var fem plus. Tycker också det är viktigt att ha med lite frukter och grönt. Typ tomater, päron, oliver. TADA! Haha så nöjd, men kolla på den! I högra hörnet ligger en havtornssalami som är helt ny smakupplevelse för mig. Lite syrlig men ändå rund i smaken. En örtig färskost, en pecorino, tomatmarmelad, cornichoner och detta: kronärtskockshjärtan med olivolja och rosépeppar! Hallåj. Mer kul kuriosa om familjeföretaget Jakobsdals är att på 60 talet levererade paret Pettersson allting själva och jag kan tänka mig få en hemleverans av havtornssalamin på fredagarna. Min svägerska kom över och åt med oss på kvällen och jag korkade upp ett oranget vin till. Det kanske inte är kotum att dricka oranget till charkbrickan men jag tycker att det stora, kryddiga i oranget kan passa sig väl till både de mjuka ostarna och charken, tips från coachen. Jakobsdals har massa olika alternativ på charkprodukter. Jag kommer fortsätta med den lifttorkade karrén (coppan), den var min favorit. Hoppas ni fick charkbricketips!