För de allra flesta är nog bubbel förknippat med fördrink eller något man dricker till plock innan man sätter sig ner för själva middagen. Detta ska vi slå hål på direkt! Man kan dricka bubbel genom en hel middag utan problem. Om man tex ska ha en större tillställning och inte vill ha massa olika drycker är passar Langlois till det. Den är frisk och lätt, lite söt men har ändå stuns och den där brödigheten man vill åt utan att den tar över. Därför tänkte jag att den kan passa till en rätt med lite smör. (lite...hehe) Frizzigt och gyllene går den både till att dricka som den är och att matcha till mat. Vi ska göra pasta! När man matchar mat och vin får man egentligen göra precis hur man vill, jag är inte så brydd om det som ni vet men det finns ändå några nycklar som jag brukar tänka på om jag vill hitta en bra kombo. Where it grows it goes, alltså om du dricker ett vin from Loire så kan du matcha med mat från samma plats.Hitta något i rätten som kommer igen i drycken. Här, lite sötma från räkorna, lite sälta och piggheten från citrusen.Använd vinet i maten. Här har jag en skvätt i pastan för syra. Där vill man ner, visst? Stora härliga räkor, lite men inte alls mycket chili, bara för att få till den djupa smaken. Rör ner allt tillsammans med lite pastavatten för att binda ihop till en silkig sås. Toppar med panko som jag stekt på lite för djup och crunch. Avslutar med lite citronzest sen är det ätdags! Tittut! Tänk att denna funnits sen 1885! Langlois är verkligen den klassiska, eleganta men flörtiga crémanten vi alla bör ha hemma. I detta nu tittar jag in i min vinkyl och där står den haha! Så roligt att få jobba med detta. Säg till om ni har några frågor i kommentarerna om crémant eller Langlois så ska jag svara.Pasta med räkor1,5 dl panko400 g pasta papardelle1 stor schalottenlök4 vitlöksklyftor1 röd chili (ej så stark2 krukor bladpersilja300 g vannameiräkor 1 dl langlois crémant 100 g smör Salt och svartpeppar Sätt på pastavatten. Torrosta panko till den fått färg. Ställ åt sidan. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja. Stek på låg värme i riktigt med smör till löken mjuknat. Höj värmen och häll ner crémanten. Låt koka en kort stund och vänd sedan ner räkorna. Stek ca 2 minuter och lägg i resterande smör. När pastan är klar, häll över 1 dl pastavatten tillsammans med papardellen och vänd runt. Avsluta med rostad panko.Här finns den.