*I annonssamarbete med Briska Demi Sec* En grej jag ofta återkommer till är mina morgonpromenader i skogen, jag nämner de ofta för vill VERKLIGEN rekommendera att ta sig ut direkt på morgonen. Det är alltså i noll träningssyfte förutom att hålla min rygg i schack utan bara för att kicka igång dagen och hjärnkontoret. Älskar det innerligt. Men framförallt är jag beroende. En annan grej jag är beroende av kanske tvingad av pandemin, fast näe, såhär höll jag på innan den kom är att äta och laga mat i skogen. Nu är man lite less på den klassiska grillade korven men man är ändå sugen på saker som är relativt enkla att göra. Som rostad tomatsoppa i termos. Helt ärligt, att gå till sin lilla favoritplats utomhus och äta lunch är 100%. Snälla testa. Tillsammans med Briska Demi Sec har jag tagit fram ett recept på rostad tomatsoppa som passar svinbra till Briskan. Briska är en halvtorr cider med smak av riesling och persika. Det finns en uns sötma i den men inte så det tar över. Just sötman ville jag plocka upp i tomatsoppan. Världens enklaste till och med. Det enda (typ) man behöver göra är att slänga ner krossade tomater tillsammans med smör och vitlök i en ugnsfast form. Sen kan man slå på ett avsnitt Gifta vid första ögonkastet och luta sig tillbaka medan soppan gör sitt! För även om man är sugen på lite mer extravagant skogsmat så vill man inte behöva jobba alldeles för hårt för det. Nu är soppan klar! Lets go. Nackarestervatet är generöst med sin fina barrskog. Den kanske inte är så vårig, men vi kan alla vara överens om att Sverige på våren inte är vårig? I alla fall inte denna dag, när iskylan bet sig fast. Tur att vi var i skogen, där är det alltid varmare. Hej hej, här kommer jag med min varma tomatsoppa och några Briskor! MYSIGT! Briska Demi Sec finns på de allra flesta Systembolag om ens lokala inte har kan man beställa här. Jag tycker vi ska utmana oss lite att besöka ciderhyllan på Bolis, det finns massa skoj och jag som oftast hänger vid vinhyllan missar ju alla goda cidernyheter. Skål! Ja jag har vinglas i plast för skogsturer. Sån är jag! Eller så dedikerad utomhus är jag. Eller! Så slarvig är jag. Eftersom Briska har tydliga toner av äpple och lite citrus är den väldigt lätt att matcha med mat, tycker liksom inte smakerna sticker iväg alls utan funkar väldigt bra till mycket. Just det rostade i tomatsoppan funkar fint med det lite torra och syrliga i soppan. Prislappen kvar på kåsan, inte för att visa vad den kostar hehe utan för att det är omöjlig att få bort. Den där rackarn har gått i diskmaskinen ett år och lappen, den vägrar försvinna. Soppan ska serveras varm därför har jag en mattermos med mig. Sen ska jag toppa den lite också. Känner ni hur mysigt detta är? På med krutonger och en örtig olja. Hallå en grej med att äta i skogen. Det är mysigt och levlas upp lite om man faktiskt tar med lite härliga attiraljer, typ oljan i en liten glasflaska. Kanske låter överdrivet men det är precis som att lägga en duk på bordet nere på innergården. It brings spark! Jag tycker det i alla fall. Ah, het och oljig soppa med spröda krutonger till. Var gott med lite kall Briska Demi Sec eftersom jag halvt brände ihjäl mig på soppan. Tips, var ej för hetsig. Jag sitter alltså och tittar ut över en sjö. Zen finns. Inga myror i brallan heller. Där nere är sjön jag brukar bada i på sommaren. Klarar mig rätt bra på de två B:na, bröd och Briska. Och vet ni, Briska Demi Sec är vegansk! Eftersom jag tror att vi alla är lite trötta på den gamla grillkorven kommer här ett recept på rostad tomatsoppa med krutonger och örtolja att ta med nästa gång du ska på tur i skogen. Eller på tur någon annan stans. Briska Demi Sec är en törstsläckare som smakar ljuvligt till en ostig tomatsoppa, lovar. Rostad tomatsoppa i termos 2 burkar krossade tomater 4 vitlöksklyftor, delade 1 skvätt balsamico 25 g smör, i kuber 1 grönsaksbuljong 1 dl riven parmesan 4 surdegsbrödsskivor 2 msk olivolja 1 kruka basilika ½ kruka timjan Sätt ugnen på 200 grader, varmluft Häll tomatkrosset i en ugnsfast form tillsammans med vitlök och balsamico och smör. Låt rostas i ugn 45 minuter. Ta ut och häll över i en kastrull tillsammans med en buljongtärning. Koka upp och mixa slät. Fyll på med ev. vatten för vald tjocklek. Rör ner parmesanen och krydda med salt peppar. Skär surdegsbrödet i krutonger. Rosta i torr panna till de fått färg och hårdnat. Mortla kryddorna och blanda med olivolja. Servera soppan med surdegsbröd och olja. Vi hörs snart igen!