1. Koka potatisen nästan färdig och ge den tid att både bli klar och svalna lite i kastrullen. Dvs, häll av vattnet och sätt på locket och låt den bli färdig. Det gör så att skalet blir enkelt att ta bort om man väljer att skala och potatisen har liksom ett mjukt och inte så hetsvarm inkrom. Otroligt är det. 2. Spä ut tjocka kalla såser och dressingar med vatten. En Caesardressing som är tjock och geggig är inte speceillt kul, addera en skvätt vatten så dressingen kan hitta sig in överallt i romansalladsbladen. Samma sak gäller med hummus och yoghurtdressingar. 3. Ha stora glasflaskor med vatten i kylen så dina gäster inte behöver dricka pissljummet kranvatten. Nä, ni kanske inte har samma problem som oss, men här blire inte riktigt kallt. 4. Salta dina sötsaker. En skvätt med havssaltet på kladdkakan eller kolasåsen gör susen som smakförhöjare. 5. Krossa vitlöken innan du hackar den. Detta gör du med kniven och det gör det mycket enklare att hacka när den redan är mosad. Ibland kör jag bara i hela krossade som smak. Har ett recept i boken på en parmesansås och där går hela vitlökar ner tillsammans med brynt smör och parme. (absolut en liten lockning här) 6. Använd mandolinen till att hyvla parmesan. Går snabbt och du slipper stå och harva med ett rivjärn. 7. Spara citronen när du använt en del. Jag klämmer på mina citroner massor innan de åker i sopen. Delar på hälften, klämmer ut en del och stoppar sen tillbaka i kylen. 8. Diska inte skärbrädan efter du hackat vitlök. Finns det något godare än när frukostgurkan får en liten hint av vitlök. Skulle inte tro det. 9. Tro på din smak. Våga smaka ofta och äga maten du gör. Du kan! HELT säker på det. Dina smaklökar har inte fel och känns det rätt att byta ut en krydda i ett recept, våga göra. Det är så kul när det liksom "lossnar" när man lagar mat och man känner sig lite som en riktig cooling. Bästa känslan! Lovar att den kan bli din. 10. Hacka ner färska örter och ha i frysen. Jag låter inte en kvist gå till spillo här hemma. Det var allt. Hej hej.