Det är kul att det fortsätter komma kommentarer kring detta inlägg och resandet i sommar. Jag har sagt det innan men är så glad att det resoneras och inte pekpinnas. Tack för det. Vi har nu bestämt oss för att inte resa det datumet vi skulle, i början på Juli eftersom rekommendationerna är fram till 15 Juli, utan istället hoppas vi på Aug. Jag skulle inte riktigt kunna försvara det inför mig själv om vi åkte innan. Det är ju gärna så att man tänker men JAG kommer inte smitta, eller JAG är inte i riskgrupp, men allt kan hända. Då går det ju emot allt jag tänker med hela den här grejen och hela Sveriges approach till Coronan. Vi kritiseras ju runt om i världen för vår slappa hållning men vår kultur är ju att lyssna och rätta oss in i ledet, eller hur? Jag har frågat han vi ska hyra huset av om vi kan få tillgång tidigare och så lägger jag allt hopp till Augusti istället. Nu ska vi prata pasta istället för my lord vilken pangpasta jag lagade i helgen. Nej men, ni vet när man ba hallå är jag kock eller är jag kock...... en hybriskänsla jag gärna har ofta. Denna smarta ravioligrej gjorde hela pasta making så enkel och så rolig? Kolla proffsiga? Fyllningen är citronig svamp och ricottaröra. Recept kommer längre ner såklart! Ingen nyhet med min besatthet av hjärt/gemsallad? Dock fick jag så himla mycket inspo av Sofia när jag åt lunch hos henne nyligen med att marinera tomaterna innan. Det kan man göra lite hursom, tex med olivolja, lite riven vitlök och vinäger, eller med basilika, citron och olivolja. Så otroligt gott. Hallå tomterna är här, grin på den. Nu ska jag inhalera, snorta och skjuta tomater ett tag framöver... ok flirt med droger. Obs skoj. En annan side var mozza med olivolja och svartpeppar. Gillar verkligen den enkla kombon. I botten av pastan badar brynt smör blandat med smält smör och pastavatten. En dash citron över och sen gräslök för lite bett. Recept pasta, inspirerat av Sofia men ändrat till de ingredienser jag hade hemma. 2,5 dl durumvete 2,5 dl vetemjöl 2 msk olivolja 4 ägg Blanda samman mjölerna i en bunke. Häll sedan ut pastan i en hög på bordet. Knäck äggen i en bunke och blanda ner olivoljan. Forma ett hål i mjölet och häll över ägg och olivoljeblandningen. Börja vispa med en gaffel, först runt bland äggen och sedan dutta i mer och mer mjöl. Tillslut är det en sörja och då börjar du knåda degen, knåda minst 10-15 minuter till degen förvandlas till en stunsig, slät boll. Plasta in och låt vila minst 20 min. Fyllning 250 g skogschampinjoner 2 vitlöksklyftor 1 schalottenlök 1 msk vitvinsvinäger 1 burk ricotta zest från 1 citron Topping brynt smör gräslök Hacka upp och stek svampen hårt till den vätskats ur något. Hacka vitlök och schalotten slarvigt. Sänk värmen och addera lökarna till svampen och låt mjukna. Mixa slätt och häll sedan ner ricottan och riv över zest och blanda runt. Häll fyllningen i en spritspåse eller vanlig fryspåse om du inte har. Dela pastadegen i fyra delar och mjöla den del som ska kavlas i pastamaskinen på båda sidor. Veva genom degen på nollan en gång och vik sedan pasta på mitten och veva igenom minst 4 gånger till på nollan. Gå sedan steg för steg upp till 6 eller 7. Den bör vara lång nu så dela den på hälften och placera den ena delen över raviolistansaren och addera fyllningen genom att trycka ner den med spritspåsen. Lägg andra delen över och tryck till med händerna så luften försvinner. Kavla sedan igenom så raviolin delas. Vänd ut på mjölat bord och låt torka minst 15 min. Koka i rejält saltat vatten 2 minuter och servera sedan med brynt smör och gräslök. Hoppas ni lagar!!