Jag har druckit så otroliga viner i sommar. Många minns jag inte men några ligger där som en varm filt av GOTT när jag blickar tillbaka på sommarens drycker. Det är mycket naturvin nu, både i min vinkyl och överallt. Jag älskar det och är mycket *nöjd* med att mitt husvin kommer från en av pijonärerna inom naturvin. La Pirerre från regionen Beaujolais. Marcel som var pappan till de två syskonen som driver vineriet nu var typ bff med naturvinsguden Jules Chauvet, han var kemist tror jag och det ryktas om att han startade hela trenden naturvin. Ja man har gjort vin på naturlig väg way back men ni hajar. Morgon, La Pirerre är verkligen inte definitionen av naturvin, när jag började dricka det för massor med år sen visste jag inte ens vad naturvin var. Det har inte det där funky stalliga över sig alls utan är balanserat och elegant som en riktigt fin Gamay ska vara. Åh saknar, vinkylen ekar tom nu. Jag tror att det är winetrade som är importör av detta. [caption id="attachment_11179" align="alignnone" width="1280"] Nästa godsak som hamnade direkt in på listan av sommarens pangviner är denna från Jura. Jura är verkligen Frankrikes lite spaced out lillesyrra. Nån som ba ok detta är klassiskt men jag vägrar att inte sätta min prägel på det. Se på färgen, ljust hallonröd. Smaken då, som en bärkompott men också DILL! Jag älskar när viner har en dillton. Mina tidigare upplevelser av det kommer nog från Cabernet Franc, min nya besatthet låt oss återkomma till det framöver. Druvan är Poulsard och vinet Domaine L’Aigle á Deux Têtes – Örnen med två huvuden tydligen enligt Pompettes hemsida. Jag kan jämföra elegansen med Bourgogne men med en twist. En lite roligare krökkompis. [/caption] Nästa godbit är denna orangea historia. Har ni koll på orangevin? Vad det är? Skriv annars så gör jag ett inlägg om det. Hummel från Ungern är en otrolig dryck. Med fem dagars skalkontakt och sen 8 månader på ståltank blir denna som en mix av torkad aprikos vilket kan kännas tungt men det finns en sån fräschör och syra där som balanserar upp på ett otroligt sätt. Denna är slut men det kommer ny årgång om ett par månader. Importör Wine waves. <3 Italien bara fem mil från Österrike gör den biodynamiska vingården med Martin Gojer i spetsen friskt, piggt och bärigt vin. Maceration dvs skalkontakt bara något halvt dygn. Wow, detta var verkligen en riktigt pangbomkänsla. Importör Gullberg by stockwine. Det var sommarens bästa viner. Vad har ni druckit?