Jag var på en så otrolig lunch i veckan. Pontus på wine-waves som alltid har de roligaste lådorna och som jobbar med andra delar av Europa än de vi är vana vid, eller äsch fler och fler upptäcker ju nya, nya världen som jag kallar det även om vinmakeriet går tillbaka längre än vad vi vet ibland. På lunchen var Zsolt från Strekov, ett vinhus att lägga blickarna på. Hans viner är så otroliga, både komplexa men också lätta, josiga. Framförallt så föll jag för hans tankar och visioner kring vin och hur han går tillväga. Zsolts pratar mycket kring filosofin kring HUR allt går till. Han snackar på kackig engleska, med hela kroppen och jag blir alldeles hänförd. Man skulle kunna tro att det berodde på vinet jag druckit men jag spottade faktiskt, nästan allt i alla fall. Bland annat berättar han att när vinerna buteljeras så hälls de ”by hand” för att inte öppna upp viner genom oxidering när man sprutar ner det i flaskan. Alla viner är såklart spontanjästa och naturligt framställda. Zsolt berättar vidare om att vi människor är tuber med känselspröt och nerver och att vi alla är olika. Han vill pusha för drinkabiliteten i vinerna han gör och det tilltalar mig verkligen. Jag är pretty darn lätt att imponera på då josiga, lättdruckna viner är min grej, men även om man är mer klassisk i sin palett så är dessa viner drinkvänliga. Jag blev verkligen smockad och det kändes precis som det gör med typ gårdsägg, närheten och det personliga borde verkligen vara viktigt när man köper vin också. Nu måste jag till Slovakien snarast känner jag. En sann visionär. Vi måste snacka mer om vinodling a la antroposofiska grunder. Det är väldigt intressant tycker jag. [caption id="attachment_9632" align="alignnone" width="1280"] Processed with VSCO with f2 preset[/caption] [caption id="attachment_9633" align="alignnone" width="1280"] Processed with VSCO with f2 preset[/caption] ps, ni kommenterar inte lika mycket längre!!! Får panik att ni hatar mig nu